Veel bedrijven hebben ze in dienst; oproepkrachten. Handig voor in drukke periodes om extra mankracht achter de rug te hebben. Fijn in rustigere periode om niet de doorbetalingsplicht te hebben als er minder werk is. Maar let op: je moet een aanbod van vaste uren doen!

Hoe werkt dit?

Na 12 maanden is een werkgever verplicht om aan de oproepkracht een aanbod van vaste uren te doen. Deze zijn gebaseerd op de gemiddelde aantal gewerkte uren per maand van de voorafgaande 12 maanden. Dit aanbod dient binnen een maand na dit jaar schriftelijk gedaan te worden aan de oproepkracht.

De oproepkracht hoeft het aanbod echter niet te accepteren. Het kan zijn dat hij zich niet voor een vast aantal uren per week wil vastleggen en liever oproepkracht wil blijven. Dit is uiteraard mogelijk, alleen leg dit dan wel samen schriftelijk vast, zodat hier nooit een discussie over kan ontstaan.

Wij kunnen je helpen met het opstellen en vastleggen van dit aanbod. Tevens kunnen wij een berekening maken van het gemiddelde gewerkte aantal uren wat aangeboden dient te worden. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Bron: Rijksoverheid